Километрични опашки от тирове задръстват "Кукленско шосе" в Пловдив

15:06, 25 апр 17 25 548 Шрифт:
Автор:

Километрични опашки от тирове, спрели на пътното платно, създават огромни предпоставки за пътно-транспортни произшествия на "Кукленско шосе". Шофьорите на камионите чакат дълго, за да бъдат обслужени в "Митнически терминал". Близо година след премахването на бариерата, с която се събираше такса от всички превозвачи, проблеми отново има. Според превозвачите места за паркиране няма.

Припомняме, че през миналата година след стачка на превозвачите беше решено, че превозните средства ще влизат през служебния вход на митницата, а ще излизат от страната на паркинга към Кукленско шосе. "Малко е рисково, но по-добре отколкото да плащаме, за да влизаме и излизаме както беше по-рано", категоричен е Илиян Денчев от Пазарджик. Вече втори ден той чака да влезе в терминала. Спи в кабината и мечтая е за баня. "Няма къде. Казват, че на скъпия паркинг има и баня, не съм ходил. Но ако всеки ден започна да плащам по 30 лева къде ще му излезе края", риторично пита шофьора.

Снимка: Topnovini.bg

"Бавно ни обработват документите, а ние чакаме в камионите. Паркингите са фулирани", обяснява и Стоян Генчев. "Сега отивам да ме пломбират, после пак се нареждам на опашката и чакам за документи", уточнява шофьорът.  "Карам курсове Турция-България и не съм виждал друга такава митница-да чакаме на пътя. Снощи дойдох и даже единият паркинг беше затворен", възмущава се Хайри Ахмед, който е от Хасково.

Снимка: Topnovini.bg

Реално паркингите в района са два-за единият се плаща по 31 лева такса паркинг за 24 часа, за другия- по 5 лева.

Снимка: Topnovini.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама