78 български състезатели на Европейско първенство по Таекуон-До в Англия

15:14, 25 апр 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

78 състезатели ще представят България на предстоящото Европейско първенство по Таекуон-До ITF в Ливърпул, Англия. Шампионатът започва утре (сряда) и ще продължи до неделя.

Първата група вече пристигна в града на Бийтълс, а втората част от делегацията лети по-късно днес. Надпреварата ще бъде в следните категории- форма, спаринг, специална техника, самозащита и силов тест. Националите бяха на лагер в последните 5 седмици, като подготовката се проведе в Благоевград, а всички преминаха и многофункционални тестове и изследвания в София. Предстоящото Европейско първенство е за юноши и девойки- младша и старша възраст, мъже, жени и ветерани.

„Тръгваме с амбицията за повече медали. Определено конкуренцията в Ливърпул ще бъде жестока, но ние сме подготвени и готови за шампионата. Във всяка възрастова група ще има наши състезатели. Селектирани са най-добрите от цяла България и продължителния лагер премина успешно.

Всички много добре осъзнават, че там ще представим нашата страна и трябва да се раздадат максимално. Не мога да кажа, кои са нашите фаворити за златните медали, защото е възможно да има изненади. Очаквам едно много добро представяне от тези, които ще защитават честта на България на предстоящото първенство”, сподели президентът на БФ Таекуон-До ITF Марио Богданов.

До момента заявки за участие на Европейското първенство са подали от 25 държави, като броят на състезателите ще бъде около 700.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама