Министърът на образованието на република Аджария е на посещение в Русе

15:24, 25 апр 17 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес областният управител на Русе доц. д-р Стефко Бурджиев посрещна в кабинета си Инга Шамилишвили, министър на образованието, културата и спорта в Автономна република Аджария (Грузия) и доцент в Държавния университет „Шота Руставели“ и Жужуна Гумбаридзе, преподавател в университета. Информация за срещата съобщават домакините от Областна администрация - Русе. 

Те са били придружени и от доц. д-р Цветелина Харакчийска от РУ „Ангел Кънчев“.

Поводът на посещението на Шамилишвили в град Русе е създаването на бъдещи дългосрочни контакти в областта на образованието, културата и спорта, както с Русенския университет, така и между област Русе и Аджарската автономна република. Обсъдени са били възможностите за изготвяне и подписване на споразумение, в което да се заложат областите на евентуалното сътрудничество, както и конкретен план със събития, които могат да бъдат организирани съвместно. 

Областният управител е изразил задоволство от изключително полезната опознавателна среща, разчитайки тя да е в основата на поредица от ползотворни срещи, в посока по-доброто сътрудничество между Русенска област и Аджария. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама