Отбелязват 105 години от създаването на Военна академия „Георги Ст. Раковски”

15:51, 25 апр 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на България и Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит бяха специални гости на тържественото честване на 105 годишнината от създаването на Военна академия „Георги Ст. Раковски”. По този повод община Петрич представи изложба с надслов: „Петрич – с обич към миналото и вяра в настоящето”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Петрич.

В залата на най-старото висше военно училище са били изложени 23 фотографии, в това число черно-бели, представящи общината и града преди 100 и 105 години, а останалата част са представяли съвременен Петрич. След приветственото слово на началника на Военна академия „Г.Ст. Раковски - генерал-майор Груди Ангелов и тържествения концерт, официалните лица и гостите са разгледали изложбата.

Най-голям интерес са предизвикали картините, съдържащи по две фотографии: черно-бяла, показваща откриване на паметник „Загинали за Родината” в град Петрич и съвременна, представяща паметника днес. Интерес е провокирала също и архивната фотография на освещаване на войнишки паметник „Дрангова чешма”, с. Дрангово, община Петрич от 16 април 1916 г. и до нея съвременен изглед от „Дрангова чешма”, с. Дрангово, община Петрич.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама