Извозват безплатно строителни отпадъци в Търговище

16:04, 25 апр 17 25 1484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Търговище осигурява безплатна услуга за транспортиране на строителни отпадъци до 1 кубик, след подаване на заявка в местната администрация. Извозването на отпадъците се извършва всеки петък. Те трябва да бъдат поставени в чували, които се изнасят на улиците не по-рано от деня за транспортирането им. Заявка се подава на телефони 0601/68658 и 0601/68686.

При нужда от извозване на по-голямо количество се заплаща такса от 1,60 лв. на кубик  за строителни отпадъци и 0,80 лв. на кубик за земни маси. Транспортирането им може да се извърши със собствен транспорт или с такъв на Общинско предприятие БКС. Цената на транспортната услуга се определя, съобразно разстоянието от адреса до склада за строителни отпадъци в село Пролаз.

"Санкциите за нерегламентирано струпване на строителни материали от граждани са до 500 лв. При повторно нарушение глобата се налага в двоен размер. Напомняме, че е забранено поставянето им в или до контейнерите за битови отпадъци. Това изключително затруднява и бави служителите на БКС, които са принудени да ги отстраняват ръчно. Създават се неудобства и на гражданите, които в този период не могат да използват контейнерите по предназначение. Контрольорите по чистотата ежедневно следят за спазване на наредбата за опазване на обществения ред. Тази година са констатирани 15 нарушения, а през 2016 г. случаите на нерегламентирано струпаните строителни отпадъци са били 117.", обявиха от местната администрация.

От там информираха още, че Община Търговище има сключени договори и за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, както и за опасни и едрогабаритни отпадъци от домакинствата. Мобилни екипи на фирмата, за събиране ненужни електрически уреди и електронна техника, извозват безплатно от адресите на гражданите непотребното оборудване на 21 число всеки месец. Заявки се подават на телефони: 0800 14100, 0887 77 19 73 и e-mail: [email protected].

Опасните и едрогабаритни отпадъци се приемат безвъзмездно от фирма „Марекс” в Промишлената зона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама