Ограничават подаването на вода в Търговище

16:17, 25 апр 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ограничаване на водоподаването в Търговище ще има през следващите два дни. За това информираха от местното ВиК, след получено уведомление от колегите им в Шумен, че предстои извършване на аварийно-ремонтни дейности по главен довеждащ водопровод от язовир „Тича”.

Спирането на водата от язовира ще е утре от 4 до 20 часа и с него започва поетапно ограничаване на водоподаването на обособени части от вътрешната водопроводна мрежа на Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система „Тича” населени места. Възстановяване на водоподаването към град Търговище, ще се извърши веднага след преустановяване на аварийно-ремонтните дейности от страна на „Водоснабдяване и канализация” Шумен. 

"Дежурните ни екипи, ще работят денонощно, по възстановяването на зоните, кварталите, районите и населените места ограничени през деня. То ще се извършва поетапно и в продължение на 8 до 10 часа през нощта на 26 срещу 27  април, като се очаква в четвъртък след 9 часа да се нормализира налягането в цялата мрежа на града. Водоподаването в засегнатите близки населени места, ще бъде възстановено по обед в четвъртък.", обясниха от ВиК дружеството.

От там предупредиха, че във връзка с наложилите се ограничения и спиране на водоподаването на над 2/3 от абонатите, получаващи вода от „Тича”, се очаква в четвъртък да има кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от специализираната лаборатория за изследване на води.

"Използваме случая да поднесем нашите извинения за причинените неудобства в резултат на наложилите се ограничителни мерки, както и да призовем нашите клиенти към разбиране и съобразени действия към предстоящата ситуация, като най-вероятно няма да бъдем в състояние да обслужваме нормално известните на гражданите телефони за връзка." се казва в съобщението на ВиК.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама