Пак протести на обитателите на Виетнамските общежития

16:45, 25 апр 17 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови драми и недоволство разбуниха духовете на живеещите във Виетнамските общежития в столицата. Днес отново семействата, които трябва да бъдат изведени от там задаваха същите въпроси както и преди месец, но отговор не получиха. 360 семейства трябва да бъдат изведени. 

Районният кмет на „Красна поляна” Иван Чакъров не може да се ангажира с конкретен срок за изселването на хората от там. Той трябва да получи информация от Столична община къде и кога ще бъдат преместени семействата. Засега обаче, само той отнася недоволството на хората, а неяснотите около тяхното преместване стават все повече. 

Живеещите във Виетнамските общежития на ул. "Ришки проход" и в момента имат проблеми с условията в общинските жилища. 

„Нямаме вода. Ремонти тук не са правени от 90-те години. Водата е от пожарните кранове. Живеем 4 големи семейства със 7 внучета”, разказа потърпевша жена. 

„Искаме конкретни срокове и действия за събаряне на гетото. Извеждане на нередовните платци. Искаме си нормален квартал. Протестът ни не е нито на политическа, нито на етническа основа”, заяви друга жена от протестиращите срещу Виетнамските общежития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама