План за финансово оздравяване на Сливенска община ще обсъжда местният парламент на редовно заседание

17:39, 25 апр 17 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

30 предложения са включени за разглеждане и решение в предварителния дневен ред на редовното заседание на ОбС Сливен. Сесията ще се проведе на 27 април, от 9 часа, в зала „Май”.

Допълнително ще бъдат разгледани още четири точки,  съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

„На априлската сесия ще се обсъжда план за финансово оздравяване на Община Сливен. Ще бъдат поискани от държавата минимум 5 милиона лева. Ако финансовата дисциплина на общината е добра, в края на оздравителната процедура, тези пари могат да бъдат опростени. Предстои и изменение на бюджета на община Сливен", посочи Митев.

Заместник-председателят на ОбС Кирчо Димитров представи промените в бюджета, както и плана за финансовото оздравяване.

Съветниците ще гласуват промени в наредбата за изменение и допълнение на наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на община Сливен, след протест на прокуратурата.

„Общинското ръководство прави тези промени, без това да нарушава философията на приетите вече нормативни документи, посочи Митев.

На предстоящата сесия ще се приеме общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община Сливен, програма за закрила на детето. Ще бъде представен отчет по програмата за опазване на околната среда и програмата за управление на отпадъците. Както на всяка сесия ще има разпоредителни сделки, предложения за отпускане на финансови средства за културна и социална дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама