Още трима обвинени за атаките в Париж от 2015 г.

09:00, 29 апр 17 / Свят 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френските власти повдигнаха обвинение срещу трима души за доставка на оръжие за джихадистите, които през 2015 г. извършиха смъртоносни атаки в еврейски супермаркет в Париж и редакцията на сатиричния седмичник „Шарли Ебдо”, предаде БГНЕС.

Това са лицата Самир Л., свързан с продажбата на оръжие за нападателя на магазина, както и Мигел М. и Абделазис А., за които се смята, че са участвали в трафик на оръжие между Белгия и Франция.

За нападенията отпреди близо 2 години вече са обвинени 7 души. По данни на полицията, екстремистите са разполагали с широк набор от оръжия, включително такива, идващи от Словакия.

Следователите опитват да разяснят как нападателят срещу евреите Амеди Кулибали е получил оръжия за атаката от 9 януари 2015 г. Той уби четирима души, след като десетки бяха държани като заложници. По-късно силите на реда нахлуха в сградата и го простреляха.

Тази атака беше част от три дни на терор във френската столица. По-рано, на 7 януари, двама маскирани и тежковъоръжени влязоха в редакцията на „Шарли Ебдо“, убивайки редактора Стефан „Шарб“ Шарбоние, девет служители на вестника и двама френски полицаи. Други 11 души бяха ранени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама