Набират доброволци за организацията на Маратон Варна

09:42, 29 апр 17 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Организаторите на Маратон Варна набират доброволци, които да обезпечават трасето му с опъване на ленти, насочване на хора към пунктовете за пресичане, прибиране на лентите, както и с подготвителни работи – раздаване на листовки и подпомагане на записването на участниците.

Необходими са около 130 – 150 души. Няма възрастови ограничения, децата под 16 г. трябва да са с пълнолетен придружител (родител, учител или треньор). Те трябва да са комуникативни, готови за работа в екип, да приемат с отговорност поставените задачи, съобщи Здравко Василев от велоклуб „Устрем“, който е поел отговорността за обезопасяване на трасето.

Желаещите могат да се запишат до 1 май включително чрез попопълване на анкета на адрес http://marathonvarna42km.com/stani-dobrovolec/. За доброволците е предвиден инструктаж на 3 и 4 май в Юнашкия салон.

Маратонът ще се проведе на 7 май. В него се очаква да се включат състезатели от най-големите лекоатлетически клубове в страната, както и атлети в маратонското бягане от Кения, Етиопия и Мароко. Ще дойдат и професионални спортисти от над десет други държави.

Доброволците ще бъдат ангажирани от 7 ч. сутринта до около 15,30 ч. Организаторите им осигуряват пакет с храна, брандирана тениска, сигнална свирка, сертификат, при лошо време и дъждобрани. Тъй като през повечето време ще са на крак, трябва да са с удобни обувки и дрехи.

Освен класическата дистанция от 42,195 км състезанието предлага още три по-леки дисциплини, в които могат да се включат и любители бегачи - 2 км градски крос, 8,4 км и 16,8 км. Маратонът се организира от Община Варна е в подкрепа на титлата "Варна - Европейска младежка столица 2017".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама