БСП Шумен с обръщение по повод 1 май

09:30, 01 май 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По случай деня на труда и международната работническа солидарнист областното и общинското ръководство на БСП Шумен направи обръщение към всички шуменци.

Уважаеми жители и гости на община Шумен,

Уважаеми жители на Област Шумен,

Денят на труда и на международната работническа солидарност води началото си от многохилядната стачка на американските работници и профсъюзи на 1 май 1886г. Изминали са повече от 130 години от тогава, но като че ли исканията на онези работници от 19 век отново звучат актуално. Отдавна извоювани придобивки за наемния труд по цял свят ерозират под натиска на силните на деня – финасовият капитал, корпоративният интерес, неолибералният модел.

В този ден си дават среща надеждата за работа и разочарованието, че поколения наред продължават да се борят за повече справедливост. Именно от солидарност и съпричастност имаме нужда днес, за да постигаме все повече успехи!

Вярваме, че днешната дата няма да остане красив спомен от миналото, а отново ще бъде възобновена като ден на достойно трудещите се хора. Да се обединим за добри дела и нека има щастие за всички!

Честит 1 май!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама