Българово празнува с богата програма

09:19, 01 май 17 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 1 май град Българово отбелязва своя празник. Местните жители са известни с гостоприемството си, кулинарните си специалитети, с почитта към фолклорните традиции, старите занаяти и православието. Това са и основните акценти в богатата празнична програма на площада. Тя започва в 10.00 часа с Базар за цветя "Флора Българово 2017".

От 10.30 часа ще се проведе занаятчийски час, с участието на няколко майстори: грънчаря Атанас Орлов, медникаря Евгени Врабчев, кошничаря Станко Киров и Людмила Кутиева, която ще покаже стъклопис.

В същия час е началото на Кулинарна изложба - базар "Вкусно", с участието на деца и родители от Детска градина "Светулка". 

Кулминацията на днешния празник е от 17.30 часа, когато започва концертът "Празнично веселие". В него ще участват оркестър "Веселие" с ръководител Георги Станоев и солист Галя Гильова, детска танцова школа "Детелини" и група "Българите".

Отбелязването на празника продължава и утре, 2 май. В 9.30 часа ще има празнична света литургия в храм "Свети Атанасий". В 13.00 часа - курбан за здраве в двора на църквата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама