В Пловдив започва състезание по първа долекарска помощ

09:22, 01 май 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Български младежки Червен кръст организира състезание по първа долекарска помощ за деца на възраст 12 - 14 години. Днес от 10 до 14 часа на паркинга до Гребната база в Пловдив ще се включат отбори от пет училища в областта. Всеки от отборите е обучен от доброволци на БМЧК. По време на състезанието ще бъдат разигравани различни ситуации, в които ще бъдат симулирани инциденти, водещи до различни наранявания и състояния.

За да могат малките герои да покажат научените животоспасяващи умения, са необходими статисти - доброволци с много желание и малко артистични умения. Те ще бъдат гримирани и инструктирани спрямо нараняването, което трябва да изиграят. Ще мерят сили общо 5 отбора с 4-ма участници във всеки от тях. Отборите са подготвяни от доброволци на БМЧК – Пловдив и са представители на 5 училища: ОУ „Драган Манчов”, ОУ „Райна Княгиня”, ОУ „Патриарх Евтимий”, СУ „Пейо Яворов” и СУ „Любен Кравелов”. Учениците ще вземат участие благодарение на активната подкрепа на училищните ръководства и педагогически състав.

Според проучване на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец в 90% от инцидентите оказването на моментална първа долекарска помощ спасява човешкия живот. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама