Индийски власти раздават бухалки на младоженки срещу агресивни пияни съпрузи

11:48, 01 май 17 / Любопитно 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гопал Бхаргава е раздал бухалките, които обикновено се използват, за да се изтупва праха от дрехи и килими, на близо 700 жени по време на масова брачна церемония, организирана от властите в щат Мадхя Прадеш в събота, пише британският в. „Гардиън“, предаде БГНЕС.

Бухалките са гравирани с надписи като „За биене на пияндета“ и „Полицията няма да се намеси“. Бхаргава посъветва младите булки първо да поговорят със своите съпрузи и да оставят „дървените бухалки да говорят“, ако любимите им не слушат.

Идеята на министъра зад необичайния подарък е да привлече общественото внимание към проблема на много от жените в провинциалните части на щата, които са жертва на домашно насилие от техните съпрузи, които имат проблеми с алкохола.

„Жените споделят, че всеки път, щом техните съпрузи се напият, стават агресивни. Взимат им спестяванията и ги пръскат за алкохол“, казва той, допълвайки, че неговата цел не е да провокира насилие, а да предпазва от него.

Неговата акция е само началото – той е поръчал общо 10 000 бухалки, които да раздаде на жени, встъпващи в брак.

Много индийски щати започнаха чистка на алкохолните напитки през последните години или като ги забраняват, или като ограничават продажбата им в опит да спрат насилието, предизвикано от употребата им. Миналата година властите в щат Тамил Наду обещаха да забранят алкохола като част от предизборната им кампания. Съседният щат Керала пък през 2014 г. забрани продажбата на алкохол в по-голяма част от хотелите на своя територия. Миналата година източният щат Бихар също въведе забрани за продажба и консумация, а в западния Гуджарат такава съществува от години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама