Македонският президент Георге Иванов посрещна помощник-държавния секретар на САЩ Хойт Браян Ий

13:37, 01 май 17 / Свят 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Македония Георге Иванов прие днес в резиденцията си в Скопие помощник-държавния секретар на САЩ Хойт Браян Ий.

Американският дипломат пристигна вчера в западната ни съседка и проведе срещи с лидерите на парламентарно представените албански партии - ДСИ на Али Ахмети, Движението "Беса" на Билал Касами, Албанският алианс на Зиядин Села и ДПА на Мендух Тачи, предаде БГНЕС. Албанските партии благодариха за подкрепата на САЩ, а Али Ахмети "благодари на международната общност за това, че са признали Талал Джафери като председател на македонския парламент".

Джафери бе избран за председател на македонския парламент на 27-ми април от депутатите на Социалдемократическия съюз /СДМ/ на Зоран Заев и от албанските формации. След избора му се стигна до нахлуването на стотици протестиращи в парламента. При сблъсъците бяха ранени над 100 души - депутати, служители на парламента, на силите на реда и журналисти. ВМРО-ДПМНЕ смята изборът на Талат Джафери за нелегитимен и в нарушение на правилника на парламента и на Конституцията на страната.

Днес помощник-държавният секретар на САЩ Хойт Браян Ий ще разговаря още и с лидерите на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и на СДСМ Зоран Заев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама