Апелативните магистрати се отведоха от делото срещу съдийски син

14:08, 01 май 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдиите от Апелативния съд във Варна се отведоха по делото срещу Боян Калинов, разследван за наркоразпространение. Това е станало в закрити заседания, проведени в последния работен ден на миналата седмица, съобщиха от пресслужбата на съда.

Делото е образувано по протест на Окръжната прокуратура във Варна срещу определение на първоинстанционния съд, с което на Калинов бе наложена най-леката мярка за неотклонение „Подписка“.Обвинението не е съгласно с мотивите на съда и намира определената мярка за необоснована и незаконосъобразна.

Боян Калинов е син на съдия Уляна Савакова от Наказателното отделение на ВОС. Всеки от членовете на състава на Апелативния съд във Варна има дългогодишни професионални отношения с нея. Този факт „би породил съмнение по отношение обективността и безпристрастността на състава на съда“, преценяват апелативните магистрати и си правят отвод от разглеждане на делото.

То ще бъде изпратено по компетентност на Върховния касационен съд. Той ще определи друг апелативен съд в страната, който да разгледа въззивното частно наказателно дело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама