Старозагорски социалисти се включиха в митинга за 1-ви май в София

16:51, 01 май 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над сто  членове и симпатизанти  на БСП от област Стара Загора  се включиха в първомайския минит в София под надслов „За справедливо заплащане на труда! За българско производство!”.  

Над 8 000 души се събраха на  пл. „Народно събрание” в 10.30 часа и продължиха с шествие до  Борисовата градина, където бе отбелязан празникът на левия печат - За свободата на словото!

„Поздравявам ви с Деня на труда и международната работническа солидарност! Преди 131 години, 300 000 работници слагат началото в Чикаго. Те стачкуват за 8 часов работен ден. Днес, след 131 години, хиляди в цял свят протестират в САЩ, в Европа, в Русия, и заедно с нас тук, в много градове на  България- искаме едно и също – по-добри условия за работа, адекватно заплащане и социална справедливост. Защото  131 години по-късно, проблемите остават нерешени и все по-големи. Днес,  в 21-ви век съществува нова, модерна експлоатация на труда, съществува неплащане на заплати, на осигуровки за здраве и за пенсия, и работа в нечовешки условия”, каза лидерът на пратията Корнелия Нинова.

„Днес ние сме тук, хиляди, за да дадем на тези хора кураж и надежда, но и да защитим техните права”, допълни тя.

„Ако си един от тези българи, които днес живеят трудно, ако си един от тези българи, които днес не могат да си плащат сметките, ако имаш работа, но се притесняваш дали утре ще я имаш, ако имаш дом, но не можеш да го поддържаш, ако се притесняваш за своята сигурност и сигурността на семейството и на децата си, искам да се обърна към теб: Не се предавай! Имаш съмишленик. Имаш защитник! Ние, българските социалисти  ще направим всичко по силите си, за да ти помогнем да имаш контрол над живота ти, за да получиш това, което заслужаваш заради труда си, таланта си и заради качествата си. Когато взимаме големите решения, няма да се съобразяваме със силните, а с теб. Когато внасяме новите закони, няма да го правим заради могъщите, а заради теб. Ще се водим не от интересите на малцината привилигировани, а от твоите, защото ние, българските социалисти, имаме мисия и тя има едно име- справедливост!”, каза още Нинова.

Балони в небето пуснаха мъглижани  с послания за достоен труд под звуците на „Дружна песен днес да екне”. Десетки социалисти се събраха на площада в Мъглиж, за да отбележат Международния ден на труда. „Първи май винаги ще ни показва защитата на човешкото достойнство при  спазване правата на работниците. БСП ще продължи да подкрепя непоколебимия дух на  борците за справедлив труд и достойно заплащане”, каза пред събралите се граждани председателят на Общинския съвет на БСП Дияна Янева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама