Заев защити избора на нов председател на парламента

17:09, 01 май 17 / Свят 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на СДСМ Зоран Заев, придружаван от своята заместничка Радмила Шекеринска и генералния секретар Оливер Спасовски се срещнаха с американския помощник-държавен секретар Хойт Браян Ий, който на свой ред бе придружаван от американския посланик в Скопие Джес Бейли.

По време на разговорите бе изразена подкрепа за демократичните процеси в Република Македония. „Новият председател на Събранието е избран законно и легитимно... В близко бъдеще ще пристъпим към сформиране на реформаторско правителство“, каза Заев, който започна Хойт Ий със ситуацията в страната.

Той заяви, че президентът Георге Иванов ще бъде уведомен от новия председател на парламента, че има демократично сформирано парламентарно мнозинство и според Конституцията трябва да му връчи мандат за съставяне на кабинет.

Заев посочи, че бъдещото правителство е готова да работи с опозицията в интерес на реформите в Република Македония. Според него най-важното нещо днес е ВМРО-ДПМНЕ да разбере, че е опозицията.

Припомня, че на 27 април за председател на парламента бе избран Талат Джафери с гласовете на СДСМ и три албански политически сили. От ВМРО-ДПМНЕ настояват, че този избор е станал без да се спазват законите и Конституцията на Република Македония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама