Откриват графити с Кубрат Пулев и Ивет Лалова в София

17:59, 01 май 17 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 2 май, от 11:00 часа на бул. "Симеоновско шосе" и Околовръстен път ще бъдат открит четириметров графит на интерконтиненталния шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация и претендент за световната титла - Кубрат Пулев. Пулев ще уважи лично събитието като зад идеята и реализацията на проекта стои Борислав Чакъров - основател на организацията "Алчни за спорт". Тя цели популяризирането на спорта сред младите и вдъхновението, което подрастващите могат да черпят от големите спортни личности на България.

Освен графита на Кубрат Пулев, утре ще бъде открит и такъв на Ивет Лалова. Графитите на Кобрата и Ивет идват след тези на други известни наши спортни личности и големи шампиони като Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Валентин Йорданов и Евгения Раданова.

Обществено полезната подбута по разкрасяване на външния вид на колоните на моста при Околовръстното е част от проекта "Алчни за спорт", съфинансиран от Столична община в изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта. Реализира се в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама