Славия загуби от Верея у дома

19:56, 01 май 17 / Спорт 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на "Верея" (Стара Загора) победи Славия като гост насред София. Двата отбора се срещнаха на стадион "Васил Левски". Старозагорци победиха с 1:0 Славия в мач от четвъртия кръг на група “А” на втората осмица и почти сигурно ще участват в плейофите за Лига Европа, което автоматично ще означава, че играчите на Александър Томаш ще бъдат част от елита ни и догодина. “Белите” от своя страна най-вероятно ще участват в битката за оцеляване. Единственият гол за успеха на гостите отбеляза Педро Еужениу в 89-ата минута.

Верея увеличи разликата с 5 точки пред Славия два кръга преди края, а за двата тима предстоят битки с лидера Ботев и аутсайдера Монтана.

Още в първата минута Илиян Йорданов от гостите центрира от корнер, но удара с глава на Селим Бен Джамия не затрудни Георги Петков

В 22-ата минута последва удар на Васил Калоянов, който бе оставен непокрит в наказателното поле, но право в ръцете на Георги Петков.

Мачът започа по-добре за "белите". Те можеха да открият резултата в 27-ата минута. При едно центриране в наказателното поле Мирослав Енчев не успя да изчисти топката и тя стигна до Ивайло Димитров, който остана сам срещу вратаря, но Пламен Колев спаси удара му.

До края на първото полувреме не се случи нищо инересно и липсваха положенията пред двете врати.

Второто полувреме също започна равностойно и липсваха интересните ситуации. Шансът не споходи "белите" в 50-ата минута. Тогава Сердеров пропусна да се разпише с глава, изпращайки топката над напречната греда.

Минута по-късно Селим Бен Джамия центира в наказателното поле, Васил Калоянов стреля, но встрани от левия стълб.

След седем минути Минчев центрира от корнер, Емил Мартинов отправи силен удар от около 25 метра, но право в ръцете на Колев.

В 68-ата минута футболистът на Славия получи жълт картон. Той фаулира Педро Еуженио, спирайки опасна контраатака на гостите.

В 71-ата минута Калоян Кръстев центрира към Сердеров в наказателното поле, който опита да се разпише със задна ножица, но топката премина встрани от вратата.

Щастието за гостуващия отбор се усмихна в 89-ата минута. Педро Еужениу отбеляза победното попадение в тяхна полза. Той прати топката в левия ъгъл на вратата. 

Славия: 1. Петков (к), 8. Васев, 9. Сердеров, 11. Пашов, 13. Велков, 14. Димитров, 15. П. Христов, 17. Велев, 27. Мартинов, 66. Абуд, 73. Минчев

Старши треньор: Владимир Иванов

Верея: 1. Колев, 2. Инкоом, 33. Енчев, 3. Зафиров, 4. Бен Джемиа, 20. Бенгюзов, 25. Ангелов, 14. Андонов (к), 77. Еуженио, 11. Йорданов, 32. Калоянов

Старши треньор: Александър Томаш

Главен съдия: Георги Кабаков

Стадион: “Васил Левски”, София

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама