Груевски: Не приемаме нито физическото, нито политическото насилие

21:30, 01 май 17 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВМРО-ДПМНЕ не приема физическото насилие, но в същото време осъжда и политическото насилие, което бе извършено от страна на Социалдемократическия съюз /СДСМ на Зоран Заев, бел.ред. върху институциите. Правилника за работата на парламента, законите и Конституцията. Това съобщи БГНЕС.

Това се казва в съобщение на ВМРО-ДПМНЕ след срещата в Скопие на лидера на партията Никола Груевски с помощник-държавния секретар на САЩ Хойт Браян Ий. "С политическото си насилие срещу Конституцията, законите и правилника на НС СДСМ предизвика гняв. Допълнителна провокация бе изпълнението на албанския химн в македонския парламент. Всички това приключи с незаконния опит за избор на председател на парламента извън всички процедури, след закриването на официалното заседание, без стенограма, без правото депутатите да говорят, извън правилника на Народното събрание, законите и Конституцията", се казва още в съобщението.

Според партията на Груевски" този прецедент дава лош пример в бъдеще, по незаконен начин да се повтарят подобни процедури и това да стане практика, което ще означава суспендиране на правната система в страната".

"ВМРО-ДПМНЕ не приема "Албанската платформа, която има доста спорни и противоречиви части за бъдещото функциониране на държавата. Нейното създаване и приемане след декемврийските избори за огромна част от гражданите е голяма изборна измама", са казали по време на срещата с американския дипломат представителите на партията - Никола Груевски, Никола Тодоров, Никола Попоски, Трайко Веляновски, Владимир Гьорчев и Александър Николоски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама