Тежка катастрофа с междуградски автобус край Монтана

01:01, 04 май 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По информация на полицията има една жертва, а 11 души са пострадали и са откарани в болницата в Монтана след тежката катастрофа край монтанското село Смоляновци тази вечер. 

Четирима от оцелелите пасажери, сред които и бременна жена в осмия месец, се намират в тежко състояние, съобщава БГНЕС, позовавайки се на информация от МБАЛ "Д-р Стамен Илиев".

Припомняме, че тази вечер в 19.31 часа, в полицията бе постъпил сигнал за тежък пътен инцидент край село Смоляновци, Пътният инцидент е бил причинен от сблъсък между ТИР и автобус, пътуващ по линията София-Видин. Вследствие на удара рейсът е паднал в дере от височина около 2 метра. Спасителни екипи на ГДПБЗН са оказали съдействие за извеждане на хората, като след приключването на спасителната операция бе извършен и оглед с цел изясняване на причините за инцидента.

Шофьорът на ТИР-а е тестван за алкохол, но пробата е отрицателна. Предстои да му бъде направен и тест за наркотици.

Заради катастрофата път Е-79 е затворен за движение, на място се правят огледи от полицейски екипи. Движението между Монтана и Видин е пренасочено по маршрута Монтана-Брусарци-Арчар-Видин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама