В четвъртък Конгреса в САЩ ще гласува отмяната и замяната на "Обамакеър"

03:16, 04 май 17 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Утре Долната камара на американския конгрес ще гласува промените в здравеопазването и евентуалната отмяна и замяна на т.нар. "Обамакеър", предаде БГНЕС.

"Утре ще гласуваме за здравните услуги. Имаме достатъчно гласове. Ще минат (реформите)", заяви лидерът на мнозинството Кевин МакКарти пред репортерите в сряда. Ако законопроекта бъде приет от Долната камара, впоследствие той ще трябва да бъде разгледан и от Сената.

Припомняме, че проектът на републиканската администрация за здравна реформа бе остро разкритикуван, тъй като стана ясно, че той би довел до намаляване с 14 млн. души на броят здравноосигурени през 2018г. До 2026г. разликата с броя на осигурените по силата на здравната реформа на Обама ще достигне 24 млн. американци.

Според прогнозите текстът, целящ намаляване на федералната помощ за здравната система и премахване на универсалното задължение за сключване на здравно осигуряване, ще доведе до намаляване с 337 млрд. долара федералния дефицит през следващото десетилетие, или с 37 млрд. годишно. През 2016г. дефицитът бе около 590 млрд. долара.

Реформата в здравеопазването, станала известна като Obamacare, предвиждаше дотиране на здравното обслужване на социално слабите, а всички граждани бяха задължени да си купят медицинска застраховка. Законът беше приет през 2010 година с гласовете на демократите, които тогава имаха мнозинство в Конгреса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама