Десетокласник спечели първата награда за есе по проекта "МИР" в Плевен

09:27, 04 май 17 25 758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Плевенското сдружение „Учебна работилница Европа” връчи наградите на  победителите в конкурса за ученическо есе на тема „Моята представа за Европа в мир и свобода”. В Художествена галерия „Илия Бешков” се състоя заключителното събитие по проект „МИР” . Участниците са от 7 училища в Плевен, а на първо място беше класирана творбата на десетокласника от Професионалната гимназия по механоелектротехника  Кристофър Кръстев. На второ място специалната комисия под председателството на началника на отдел „Образование” в община Плевен Йонита Иванова, отличи есето на Василена Банчева, 9 клас в СУ „П. Яворов”, а третото място е за Симеон Янев, 9 клас в СУ „Ив. Вазов”.

С поздрав към участниците в заключителното събитие се обърна кметът  Георг Спартански. „Този проект не е започнал вчера и няма да свърши утре, а е с дългосрочно измерение. За България беше шанс, както и за Румъния, да се качим в последния влак, в последния вагон за Европейския съюз. Обществото на свободните народи в свободна Европа дава много възможности, но човек трябва да се възползва от тях. В България обичаме да се оплакваме, да си намираме много проблеми, но малко правим за тяхното решаване. Ето, Европа е една възможност да съпоставим себе си в цялото многообразие, да извлечем най-доброто и положителното и да го внесем в България, за да я направим такава, каквато я виждаме в нашите мечти. ”, каза кметът на Плевен.

Проектът „70 години от края на войната - 70 години от освобождението - да защитим човешкото достойнство свободни и в мир да изградим бъдещето на Европа - МИР” е финансиран по програма „Европа за гражданите” и е поредният успешен проект на сдружение „Учебна работилница Европа”, което е негов координатор. В него участват още четири неправителствени организации от Румъния, Германия и Словения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама