Във Великобритания започна гласуването на местните избори

09:35, 04 май 17 / Свят 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частични избори за местни органи на властта започнаха в Обединеното кралство. Избирателните секции бяха отворени в 7 ч. Избират се 88 местни съвети. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

Единственият британски регион, където няма гласуване, е Северна Ирландия. Предстои избирането на 4800 съветници. Освен това се гласува за кметове в 6 града, включително в Манчестър, Ливърпул, Питърбъро и Кеймбридж.

Днешният вот е най-масов от юни м.г., когато британците гласуваха на референдум за членството на страната в ЕС и мнозинството се обяви за Брекзит. Резултатите ще дадат представа за съотношението на силите преди предсрочните парламентарни избори на 8 юни.

С интерес ще бъде анализирано представянето на регионалните партии – „Плайд камри” в Уелс и Шотландската национална партия. Резултатите ще станат ясни в петък.

Традиционно, управляващата партия във Великобритания показва по-слаби резултати на местни избори, защото гласоподавателите предпочитат да подкрепят опозицията, за да балансират политическата ситуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама