Корнелия Нинова: БСП за България ще гласува против правителството на Бойко Борисов

11:43, 04 май 17 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП за България ще гласува против правителството на Бойко Борисов. Това обяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

Нинова подчерта, че решението им е продиктувано от три причини. Първата - поради сериозните различия на нашите идеи и програми за развитието на икономиката, борбата с бедността, борбата с престъпността. В наше лице ща имате реални алтернативи на управление, каза Нинова

Втората причина – затова, че управленските намерения са различни от това, което е заявено преди това. Това правителство на подмяната, определи Нинова.

Като трета причина тя посочи, че в коалиционното споразумение предлагате несигурност в страната.

Нинова подчерта, че БСП подкрепя европейската перспектива. Поздравяваме патриотите за промяната им в позицията – от вън от ЕС до бъдещето е европейска и евроатлантическа интеграция, каза Нинова.

Тя остро критикува предизборната програма на Обединени патриоти, която не съвпадала с това, което е записано в коалиционното споразумение с ГЕРБ.

Увеличение на доходите в края на мандата, запазване на преките данъци пише в предизборната програма на ОП, но няма освобождаване на ниските доходи от плащане на данъци, няма обещаната децентрализация на общините. В предизборната програма на ОП пише за увеличение на минималната пенсия, както знаете няма да се случи това. В програмата е записано никаква промяна на ДДС. Изучаване на дисциплина патриотизъм в училище, както знаете в програмата го няма и няма да се случи. Възстановяване на наборната военна служба, няма да стане. Изтегляне на българските войски от чужди държави - няма да се случи. Ние сме против чужди военни бази на наша територия, пише в програмата на ОП, както и против приемането на Турция в ЕС. Това са 53 обещания на ОП в предизборната програма и нито едно залегнало в новата програмата на бъдещата коалиция, подчерта Нинова.

Изпълнено е наполовина само за едно министерство на демографията и за българите в чужбина. Такова министерство няма, но пък ще имаме вицепремиер, който ще отговоря за демографията. На това управляващото мнозинство казва компромис в името на България, но това е загуба на идентичност – политическа, идеологическа на ОП. Заради хората, които са ви избрали, това е категорична подмяна на волята на хората да дойдете в тази зала поради тази предизборна програма, категорична е Нинова.

За ГЕРБ Нинова каза, че и в тяхната програма има неспазени обещания. „Въпреки приоритета ви бедност и доходи, в коалиционното споразумение нито веднъж не се споменава думата бедност. Дори в програмата ви обещанието да увеличите всички пенсии от 1 юли с 2,4%, в коалиционното споразумение вече липсва. В предизборната програма сте предвидили допълнителни мерки за енергийно слабите хора. Увеличиха се цените на парно, газ. Отказали сте се в коалиционното споразумение от компенсиране на енергийно слаби хора”, заяви още Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама