Михаил Христов, БСП: Няма как да подкрепя правителство, което не го е грижа за хората с увреждания

12:38, 04 май 17 / Политика 25 788 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма как да подкрепя правителство, което не го е грижа за хората с увреждания. Това заяви в първото си изказване депутатът от БСП, първи мандат Михаил Христов, предаде БГНЕС.

„Около 800 000 души в България са хора с увреждания, 29 000 от тях са деца. В конституцията пише, че всички хора се раждат свободни и равни по права, но дали тези думи значат нещо. До скоро аз също бях част от тези цифри и продължавам да бъда“, посочи параолимпиецът.

Христов изтъкна, че в България отглеждането на дете с увреждане е изключително трудно, заради системата, в която са принудени родителите да го правят. „80% от тези деца не посещават редовно училище, не заради самите деца и уврежданията им, а заради системата. Не смятам, че помощта, която държавата дава е достатъчна“, категоричен бе младият депутат.

Михаил Христов съобщи от трибуната, че на 17 май ще се съберат майките, бащите и самите деца пред сградата на парламента и се обърна към депутатите - от ГЕРБ и ОП – „може да ги питате тях, сумата от 350 лв. не е достатъчна, а тя е замразена до 2017 г., според бюджетната прогноза на правителство“.

„Няма как да подкрепя правителство, което не го е грижа за 800 000 души. Всички ние като народни представители се ръководим от интереса на народа, заклехме се в това, народът са и тези деца и хора с увреждания. Когато интересът на народа е нарушен ще се опитам да го защита, защото се заклех в това“, изтъкна още Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама