Народното събрание одобри кабинета „Борисов 3”

13:14, 04 май 17 / Политика 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народното събрание гласува и одобри структурата и състава на третия кабинет на Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

В новия кабинет ще има 4-ма вицепремиери и 18 министри.

Преди това парламентът избра Бойко Борисов за премиер с гласовете на 133-ма депутати, против бяха 100 народни представители.

По време на дебатите в парламента се изказаха някои от лидерите на водещите политически партии.

Самият Борисов заяви, че продължават по пътя на евроатлантическата интеграция, валутният борд е безалтернативен. По волята на българския народ, двете политически формации ПП ГЕРБ и коалиция „Обединени патриоти” поемаме отговорността за управлението на България в следващите 4 години, отбеляза той. И напомни: страната ни и нейните граждани се нуждаят от отговорно управление. Намираме се в исторически момент за света и за Европа – политическа несигурност, икономически проблеми, религиозни противоречия, нестабилност в региона, предизвикателства пред сигурността, изреди Борисов. Според него българите се нуждаят от сигурност и доверие в държавните институции.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че БСП за България ще гласува против правителството на Бойко Борисов. Нинова подчерта, че решението им е продиктувано от три причини. Първата - поради сериозните различия на нашите идеи и програми за развитието на икономиката, борбата с бедността, борбата с престъпността. В наше лице ща имате реални алтернативи на управление, каза Нинова.

Втората причина – затова, че управленските намерения са различни от това, което е заявено преди това. Това правителство на подмяната, определи Нинова.

Като трета причина тя посочи, че в коалиционното споразумение предлагате несигурност в страната.

Нинова подчерта, че БСП подкрепя европейската перспектива. Поздравяваме патриотите за промяната им в позицията – от вън от ЕС до бъдещето е европейска и евроатлантическа интеграция, каза Нинова.

Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки заяви, че ще следят под лупа всяко действие на министрите и правителството.

Позорно звучи от изказванията, че в българския парламент вече нямало патриоти. Може да сме малко в този парламент, но точно затова ще бъдем повече в следващия, защото ВОЛЯ, никога няма да отстъпи от основата ни задача да работи така, че да защитаваме интересите на българския народ. Това е дело на всеки един родолюбец, каза Марешки. Днес сме изправени пред огромно предизвикателство и би трябвало да подходим отговорно. Имаме три възможни варианта – да изберем правителство на най-голямата партия с кандидат за премиер г-н Борисов, ако не стане – да изберем правителство на втората по големина партия БСП или да отидем веднага на нови избори. Днес нито държавата, нито хората, нито бизнесът имат интерес от хаос. Напротив, всички ние имаме интерес от стабилно управление в полза на хората, така че резултатите да се видят още утре, подчерта Марешки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама