Повдигнаха обвинение на нападателя на полицая в Сливен

14:39, 04 май 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура Сливен повдигна обвинение и задържа за 72 часа Радко Х. от Сливен за причиняване на телесна повреда на полицейски орган, за закана с убийство на служител от МВР и извършване на хулигански действия в условията на опасен рецидив.

Вчера в Районно управление „Полиция” – Сливен е започнато разследване по досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това, че на 2 май 2017 г. в Сливен е причинил средна телесна повреда на старши полицай П.П., при изпълнение на служебните му задължения.

При проведеното разследване е установен един от извършителите на деянието. Това е 28-годишния Радко Х. от Сливен. В хода на проведеното до настоящия момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Радко Х. в извършване на деянието. С постановление от 3 май 2017 г. на лицето е повдигнато и предявено обвинение за осъществени три умишлени престъпления - причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган при и повод изпълнение на служебните му задължения; закана с убийство спрямо длъжностно лице по повод изпълнение на службата му и извършване на хулигански действия в условията на опасен рецидив.

За тези умишлени престъпления, в които е обвинен Радко Х., е предвидено наказание, както следва - от 1 година до 5 години лишаване от свобода; до 6 години лишаване от свобода; и  от 1 година до 6 години лишаване от свобода.

Поради това, че обвиняемото лице е многократно осъждано и е налице реална опасност да се укрие, Районна прокуратура Сливен е постановила задържане за срок от 72ч. на обвиняемия, като предстои внасяне на делото в съда с искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Междувременно продължават активните действия по разследване по делото с цел установяване и на останалите лица, извършили посегателства срещу служителите на РУП Сливен.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама