Призово място завоюва русенският балет "Мираж" на танцов фестивал в Италия

15:00, 04 май 17 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Момичетата от концертния състав на Формация за модерен балет „Мираж“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Томова се завърнаха от Неапол, Италия, където завоюваха призовото първо място в най-голямата възрастова категория над 15 години. Информация за участието на младежите съобщава Община Русе. 

Танцьорите участваха в Международен танцов фестивал „Giovani Talenti Danza 2017“, който събира многобройни участници от всички възрастови групи. Момичетата са завоювали безапелационна победа в различни стилистики. Освен купата за първото място, балетът е спечелил и 4 специални награди, една от които е участие в безплатен танцов лагер през месец август 2017 г. в Соренто, Италия. Останалите награди им дават право за участие в IDEC лагер в Малта през септември, Летен балетен фестивал Salerno също през септември и Летен лагер в Монополи през август тази година.

Три от момичетата на балет „Мираж“ - Жанет Личева, Димана Добрева и Виолета Гогушева са удостоени с индивидуални медали за талант на фестивала, а хореографът Наталия Томова е получила специална покана от продуцента на телевизионния формат „The coach“ за участие през месец юли, август и септември 2017 г. в Италия.

Участието на Формацията за модерен балет „Мираж“ в Италия става възможно благодарение на финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Отличното представяне на девойките от формацията на международния фестивал в Неапол, Италия е добър пример за по-малките танцьори от „Мираж“, на които им предстои състезание в град Загреб, Хърватия от 05 до 08 май.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама