Пътници блокират ежедневно ескалаторите на Централна гара в Пловдив

15:49, 04 май 17 25 488 Шрифт:
Автор:

2 ескалатора и 3 асансьора са монтирани при мащабния ремонт на Централна гара в Пловдив, който тече и в момента. Ескалаторите обаче никога не работят , оплакват се пътуващите. Репортер на Пловдив Topnonini.bg се свърза със Стоян Димитров , представител на консорциума ДЗЗД "Железопътна гара-Пловдив", който извършва реконструкцията.

Снимка: topnovini.bg

"Хората си мислят, че като натиснат аварийния бутон и ескалаторът ще тръгне в другата посока. Те обаче се направени така, че да се движат само нагоре", обясни Димитров.

По думите му пътниците натискат постоянно аварийния бутон. "Чакаме фирмата, която е монтирала ескалаторите да ги рестартира. Говорихме с тях, но се оказа, че няма как аварийният бутон да бъде премахнат. Ако се случи инцидент и този бутон не работи всички носим отговорност", уточни Стоян Димитров.

Той допълни, че се е случвало ескалаторът да бъде блокиран минути след като е пуснат. "Неудобството идва и от факта, че единствено от фирмата-изпълнител могат да рестартират съоръжението. От тях разбрахме, че този проблем съществува във всички обществени сгради където има ескалатори", категоричен е Димитров. Огромната му молба е хората да разберат, че натискането на бутона е единствено в ущърб на пътниците с обемист багаж. Те са принудени да мъкнат тежките куфари по стълбите постоянно.

Снимка: topnovini.bg

Подобен проблем няма за асансьорите, които се рестартират от служителите на Централна гара.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама