Турски шофьор прегазил жената край Стара Загора

15:57, 04 май 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство, информираха от Апелативна прокуратура Пловдив.

На 25 април 2017 г., около 5,49 часа, на тел. 112 е бил подаден сигнал, че на пътното платно, близо до отбивката за Пречиствателната станция в Стара Загора, е намерена жена в безжизнено състояние. Незабавно са били предприети процесуално-следствени действия, при които е установено, че починалата жена е 69-годишната Н.Г., а смъртта е причинена от политравма при пътно-транспортно произшествие.

При разследването е установено, че жената е била блъсната същия ден, около 4,48 часа, от черен лек автомобил, марка „БМВ 520Д“, производство 2007 г. В колата пътували двама турски граждани, работещи в Германия.

На 24 април 2017 г., вечерта, те влезли в България през ГКПП-Капитан Андреево, като преминали по маршрут Харманли - Стара Загора - Велико Търново и напуснали страната през ГКПП-Русе – Дунав мост. По делото е установено, че след катастрофата двамата чужди граждани посетили автосервиз във Велико Търново, където бил извършен ремонт на автомобила.

Двамата турски граждани, чиято самоличност е известна на органите на МВР, са обявени за издирване. До момента по делото са разпитани свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, назначени експертизи, иззети сменените части на автомобила и др. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама