Старозагорски гимнастик получи стипендия от Международната федерация

16:02, 04 май 17 / Спорт 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международната федерация по гимнастика отпусна стипендия от 5 000 швейцарски франка за израстване и постигане на високи резултати на гимнастика Мариан Михалев от Стара Загора, съобщиха от Общината. За стипендията са кандидатствали 35 състезатели от 23 национални федерации. Специална комисия е одобрила кандидатурите на 12 от кандидатите.

Мариян Михалев е състезател по скокове на батут на спортен клуб „Добри Костин“, възпитаник на треньорката Мариана Макулова. Средствата се отпускат на перспективния старозагорски спортист, който ще навърши 18 г. след два месеца, за да подпомогнат пълноценната му подготовка за предстоящите през 2020 г. Олимпийски игри в Токио.

Признанието идва като резултат от представянето му през последните години. През 2013 г. на Световното първенство в София той завоюва бронзов медал при юношите, а две години по-късно в Дания е седми на финала на Световното първенство при старшата възраст. През 2016 г., от 83 участници на Европейското първенство в Испания Мариян се класира на шесто място. На батут той има и първо място от Държавното първенство индивидуално при мъжете.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама