Бившият зам.-министър на външните работи от кабинета Борисов-2 стана обвиняем

16:16, 04 май 17 / Политика 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият зам.-министър на външните работи Христо Ангеличин е обвиняем от днес, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Той беше част от екипа на Даниел Митов в кабинета „Борисов“-2. Ангеличин получи обвинението в безстопанственост в деня, в който кабинетът Борисов-3 положи клетва. 

Според прокуратурата, Ангеличин е заобиколил Закона за обществените поръчки и е ощетил МВнР с 494 458,03 лв.,платени за самолетни пътувания, хотели и медицински застраховки при служебни командировки на служители на министерството.

Вместо да се спази закона, тъй като са налице основания за провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки, от МВнР са сключили две споразумения /от 15.01.2016 г. и от 22.04.2016 г./ с Министерство на земеделието и храните. По силата им са ползвали услугите на търговско дружество чрез Министерството на земеделието и храните. 

С това търговско дружество МЗХ е в договорни отношения след проведена обществена поръчка за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите на МЗХ. 

Разследването продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама