Включиха ученици в европейски проект

16:28, 04 май 17 25 512 Шрифт:
Автор:

В рамките на проект "Твоят час" са организирани в група "Лидерски клуб за ученическо самоуправление". 

Една от целите на  програмата е да запознае децата с местното самоуправление.

Тасков обясни подробно на учениците какво представлява общинския съвет като орган на местно самоуправление, какви са функциите му, каква е процедурата по избиране на съветници и председател.  Децата се запознаха и с конкретния начина на работа на съветниците при разглеждане и гласуване на предложенията на кметската администрация,  в постоянните комисии и на сесиите на съвета.  

Учениците влязоха в залата за заседания на ОбС-Благоевград.

Председателят на съвета отговори на някои въпроси отправени от децата, като какви качества трябва да се формират у бъдещите лидери. Тасков обясни, че според него човек се ражда лидер, като в последствие формира качества, които да подпомогнат изявата на лидерските способности. 

Тасков подчерта важността на възпитанието в семейството, но най-вече на подготовката в училище и образованието, който всеки един, който се стреми към лидерска позиция трябва да има. Най-важното, обаче, което трябва да се възпитава в бъдещите лидери е обичта към страната и към града, а не само личното благополучие.

"От личен опит мога да кажа, че не е достатъчно човек да е успял, да има материални придобивки, ако обществото не е развито. Това е ролята на Общински съвет, на кмета, да правят така, че нашия град, нашата община да се развиват непрекъснато, да се осигури оптимална среда и работеща инфраструктура, спазване на реда и качество на образованието и социалните услуги", заяви Радослав Тасков.

 

Снимка ОбС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама