Петров: Тук съм, за да дам всичко от себе си за реализация на програмата на ГЕРБ и ОП

16:47, 04 май 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев предаде поста на наследника си, бивш началник на Военномедицинска академия, съобщи БГНЕС.

Преди да бъде предадена щафетата Семерджиев и Петров проведоха почти двучасов разговор. Семерджиев обясни, че е предавал информация, проекти, документи и отчет за свършеното от него. Оставил на Николай Петров и документ с препоръки.

„Министър Петров вече е напълно наясно с предстоящото. Желая му успех, защото за здравеопазването няма никакво значение кой какъв пол е или какви политически разбирания има. Ние се грижим за хората и за нас е изключително важно тази грижа да е ефикасна, ефективна, целенасочена и резултатна“, подчерта Илко Семерджиев.

„Здравеопазването и още някои сфери се нуждаят от експертиза, работа и резултати и политика до някаква степен, когато се касае за посоката, в която трябва да се развиваме. Нашето присъствие – на мен и Илко Семерджиев потвърждава точно тази теза. Всичко добро, което са се опитали екипът на служебния министър да направят ще бъде прието като добре дошло. Ще направим опит за надграждане. Каквото преценим, че трябва да се коригира, ще коригираме. Ще поддържаме добра колаборация и след това”, каза от своя страна Николай Петров.

Здравният министър благодари на Семерджиев за свършеното досега. Той обясни, че е бил поканен да заеме на поста министър на здравеопазването от премиера Бойко Борисов.

„Тук съм в качеството си на експерт и съм тук, за да дам всичко от себе си за реализация на политическата програма на коалицията, която ме е упълномощила с това. Ще се движа стриктно по управленската програма. Усилията ми ще бъдат насочени към постигане на резултати в тази посока. Не ми е лесно, защото такова решение не се взима лесно“, каза още Николай Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама