Над 50 експоната от Регионалния военно-исторически музей в Плевен гостуват в руската столица

16:48, 04 май 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 50  експоната от фонда на Регионалния военно-исторически музей в Плевен ще бъдат представени на изложба в Държавния исторически музей в Москва в периода от май до септември тази година, съобщи общинският съвет. Във връзка с това е издадено разрешение за внасяне на парична гаранция карнет АТА на Българската търговско – промишлена палата в размер на 30 690 лв., от които  30 % е застрахователната стойност на експонатите. При връщане на музейните експонати  гаранционната сума ще бъде възстановена в бюджета на общината.

Карнетът АТА е международен унифициран митнически гаранционен документ за временен внос, износ и транзитно преминаване на стоки съгласно Международната Конвенция АТА. Гаранцията е със срок на действие до връщането на експонатите във фондовете на музея в Плевен и преустановява действието си след преминаването на българската митница“.

Музейните реликви са от  Руско-турската война 1877-1878 година. Изложбата е част от програмата на община Плевен за отбелязване на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама