Митрополит Антоний отслужи водосвет и молитва за успех в кабинета на Борисов

17:37, 04 май 17 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С благословението на Българския патриарх Неофит водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний в кабинета на премиера Бойко Борисов. Това съобщи БГНЕС.

Веднага след като новите министри положиха клетва в Народното събрание и поеха своите отговорности, по молба на премиера в Министерския съвет бе отслужен водосвет и отправена молитва за успех на новия кабинет.

Снимка: БГНЕС

Митрополит Антоний отправи молитва към Бога да благослови доброто намерение на премиера и членовете на новото ни правителство, и да им помогне в предстоящата им работа. "Да им даде мъдрост, сръчност и умение, та лесно и успешно да вършат своята работа и да я доведат до успешен край", пожела митрополитът.

Снимка: БГНЕС

Архиереят благопожела още на премиера Бойко Борисов, ръководеният от него съвет на министрите и сътрудниците му, с Божията благодатна подкрепа да съумяват с лекота да преодоляват неизбежните трудности, мъдро да изпълняват възложените им задължения, а радостите и поводите за удовлетворение да бъдат повече от неприятностите и огорченията.

В отговор Бойко Борисов отправи благодарност към Българския патриарх Неофит, че в негово лице, и в лицето на архиереите и духовенството на БПЦ, управляващите страната имат ревностни молитвеници и мъдри наставници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама