Министър Нено Димов встъпи в длъжност в МОСВ

17:46, 04 май 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новоизбраният министър на околната среда и водите Нено Димов получи символичния ключ на МОСВ от министъра в служебния кабинет Ирина Костова. „Чака ви един нелек мандат, пожелавам да бъде пълен, за да изпълните целите си. Знам, че имате опит тук – бил сте главен секретар, заместник-министър на МОСВ, и с вашия опит, разум и интелект, съм убедена, че ще се справите с казусите, които ще трябва да решавате“, каза Ирина Костова на церемонията по предаването на поста. това съобщи БГНЕС.

Министър Нено Димов насрочи срещата си с директорите на дирекциите в МОСВ за 9 май, а пред медиите каза, че основните приоритети в областта на околната среда не могат да са различни в зависимост от политическата смяна, защото околната среда е ресурс, важен за живота и здравето на гражданите. „Вниманието трябва да се постави върху баланса между опазването на природата, качеството на живота на хората и икономиката“, посочи министър Димов. Съвсем наскоро ЕК излезе с план, в който опазването на околната среда не е самоцел, а трябва да се държи сметка как се приема от регионите и от бизнеса, допълни министърът. Сред основните задачи той открои превантивната дейност срещу наводненията.

„Изключително важна е подготовката на Председателството, защото това е моментът, в който всяка председателстваща държава членка може да поставя косвено сериозни вътрешни проблеми, а ние има какво да поставим пред Брюксел и пред ЕС“, каза още Димов.

Два типа проблеми ще търсят решение в Министерството на околната среда и водите – единият са експертните решение и вярвам, че с моя екип ще намерим най-добрите. Но съм наясно, че в политиката експертните решения понякога не са достатъчни, защото различните групи хора имат различни интереси – тогава се търсят политически решения. Решенията на МОСВ не могат да бъдат извън общият план на политическото действие на правителството, което управлява в момента. И там ще се търси баланс, категоричен бе министър Нено Димов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама