Еврокомисарят Хан при албанския председател на македонския парламент

18:45, 04 май 17 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан прие новият председател на македонския парламент Талат Джафери и призова парламентът да заработи безпрепятствено, а депутатите да дадат конструктивен принос, без провокационни заявления и действия. Това съобщи БГНЕС.

"Парламентът трябва да бъде форум за дебат на сериозните предизвикателства пред страната и да предостави необходимите гаранции за напредъка на страната в интерес на всички граждани и общности“, казва се в съобщение на кабинета на Йоханес Хан. Според него фокусът сега трябва да бъде сформиране на правителство въз основа на парламентарното мнозинство и съгласно Конституцията и демократичните принципи.

Еврокомисарят поздрави Джафери с избирането му за председател на парламента и изрази готовността на ЕС да работи с него за напредъка на реформите, включително за реализирането на Договора от Пържино и реформаторските приоритети.

От кабинета на Хан уточниха, че Джафери е на официално посещение в Брюксел по покана на първите лиза в ЕС и Европарламента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама