Красен Кралев: Всяко българско училище трябва да има физкултурен салон

18:46, 04 май 17 25 773 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Красен Кралев отново встъпи в длъжност като министър на младежта и спорта. На официалната церемония той получи от министъра в служебното правителство проф. Даниела Дашева стетоскоп с пожеланието „да слуша по-добре пулса на българския спорт“..

 

Министър Кралев обяви, че българското правителство ще отпусне повече от 130 милиона лева в следващите четири години за изграждане на физкултурни салони и подобряване на условията за спортуване на учениците.

„В предишния мандат установихме един голям пропуск, а именно, че повече от 300 български училища нямат нито един салон за спорт, над 400 имат пригодени помещения, а още много са с амортизирани съоръжения – заяви министър Кралев.

 

„Национален приоритет в програмата ни е изграждането на физкултурни салони във всяко едно българско училище, където няма такива. Защото смятаме, че всяко българско дете има право на равни условия за спорт. Това е в основата на изграждането на здрава нация.

Когато тази цел бъде изпълнена, ще дойдат медалите. Знаете, моята позиция винаги е била в тази посока – да възстановим пирамидата, по която се изгражда българският спорт. Без да се погрижим за децата, няма как да очакваме сериозни успехи,  кятегоричен е Кралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама