КСДС-Шумен отбеляза Щъркелов ден с ателиета за деца и родители

19:34, 04 май 17 25 1310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комплексът за социални услуги за деца и семейства – Шумен се присъедини към инициативата на Българска асоциация Осиновени и осиновители БАОО за отбелязване на ежегодната инициатива на организацията - Щъркелов ден.

Родители от Групата за Осиновени и осиновители, заедно с техните деца, се събраха, за да се включат в инициативата на Комплекса. Групата работи активно от 2007 година и осигурява подкрепа на осиновени и осиновители.

Социални работници – аниматори организираха Наративно и Арт ателие с децата, а психолози и социални работници дискутираха конкретни теми с родителите.

Снимка:Topnovini.bg

„Осиновяването не е срамен акт, а нещо прекрасно, което трябва да се споделя и показва. Искаме срещу думата „осиновяване“ в речника да стои думата „любов“, защото осиновяването е именно това. Щъркелов ден е този, в който детето среща своите родители и ден в който открива своето семейство завинаги. Отбелязва се като втори рожден ден“, каза психологът Деяна Жечева.

Вълнуващата среща премина под знака на споделената обич, в специалните ателиета с изненади за родителите и децата.

Снимка: topnovini.bg

Родителите рисуваха, апликираха и подреждаха индивидуални картини на живота си преди щъркеловия ден и след него. 

Снимка: Topnovini.bg

В края деца и родители събраха посланията си в обща картина.  

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

Друга интерактивна среща организира екипът на КСУДС –Шумен днес, като част от инициативите, посветени на Щъркеловия ден.

Психолозите Добринка Стоянова и Деяна Жечева се срещнаха с децата от  предучилищна група  на ДГ "Слънце"- Шумен.

Срещата премина като творческа интерпретация на откъс от романа на Луис Сепулведа "Историята на една чайка и котаракът, който я научи да лети".

Снимка: Topnovini.bg

„Децата проявиха голям интерес. Слушаха внимателно и задаваха въпроси. Чрез своите рисунки децата свързаха думата осиновяване с думата щастие! Те показаха разбирането и обичта по между си“, сподели Деяна Жечева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама