Българи обвинени в Унгария за смъртта на 71 сирийски мигранти

20:37, 04 май 17 / Свят 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Унгарската прокуратура предяви обвинения на 11 трафиканти на хора, повечето от които са българи и афганистанци, заради гибелта на 71 мигранти, които се бяха задушили в камион през август 2015 година.

Това съобщи прокуратурата на южната унгарска област Баш Кичкун, информира ТАСС

. Всички сте са обвинени в търговия с хора, като ги заплашва затвор и депортиране от Унгария. В същото време на 4-ма е предявено обвинение в умишлено убийство, заради което прокуратурата им иска доживотни присъди

Следствието има доказателства, че обвиняемите в масовото убийство са взели непосредствено участие в превозването на нелегалните мигранти, които накрая издъхнали. Останалите лица влизали в престъпна мрежа, организирала смъртоносното пътуване.

Камионът с труповете на 71 мигранти от Сирия бе открит встрани от магистрала на унгарско-австрийската граница. Самото разследване приключи миналия октомври, в него взе участие Европейският център за противодействие на незаконно превозване на мигрантите. Този център е към Европол. Разследването показа, че причината за смъртта е задушаване, защото превозвачите не разрешили на мигрантите да отворят задната врата и не са направили никакви отвори в каросерията за вентилация на въздуха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама