Впечатляващ концерт поднесоха абитуриентите на училището по изкуствата в Добрич

20:41, 04 май 17 / Култура 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зрелостниците на СУ „Св. Кл. Охридски“ представиха впечатляващ спектакъл от музика, танц и много талант на сцената на Младежкия център в Добрич. Това е поредната им изява, след като преди седмица в Министерството на образованието и науката бе открита изложба, в която са представени творби и на дванайсетокласниците. Днес във фоайето на ОМЦ също бяха подредени техни рисунки.

Над петдесет младежи завършват 12-и клас в училището по изкуствата. Някои от тях са с профил музика, други с хореография, а трети – с изобразително изкуство. Всички обаче пяха и танцуваха заедно на сцената тази вечер. Учениците с хореографски профил са увлекли в танца и съучениците си – художници, и заедно с много страст и можене, танцуваха народни танци, сиртаки, хип хоп. Певците завладяха публиката с брилянтните си вокални изпълнения.

Изненада за всички бе космополитното изпълнение на „Йовано, Йованке“, съчетало фолклор с поп и джаз, народни с електрически и класически инструменти.

Концертът завърши с култовата песен „Оставаме“ от българския филм „Оркестър без име“, с която абитуриентите си казаха „Сбогом“ с училищната сцена.

За някои от тях музиката, танцът и изобразителното изкуство са бъдещата им реализация. Други пък са решили да учат право, зъботехника или информационни технологии, споделиха те, но всички те ще останат завинаги част от фамилия „Охридски“.

Изпращането на абитуриентите от училището по изкуствата ще е на 15 май, а балът – на 23 май, съобщи директорът Маргарита Манева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама