Отвлякоха сътрудник на ООН в Колумбия

21:31, 04 май 17 / Свят 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сътрудник на Службата на ООН по наркотиците и престъпността бе отвлечен в сряда в Колумбия. Това съобщи БГНЕС.

"Мисията на ООН в Колумбия осъжда отвличането вчера в департамента Гуавияре на местен сътрудник на Службата на ООН по наркотиците и престъпността и изисква незабавното му освобождаване", каза официалният представител на генералния секретар на световната организация Стефан Дюжарик. Той отказва да даде подробности за инцидента. "Когато има отвлечени, колкото по-малко се говори, толкова по-добре", каза представителят на генералния секретар.

Както съобщи днес телевизия "Фокс нюз", сътрудникът на службата на ООН е бил отвлечен в сряда в село Баранкилита в югоизточната част на на департамента Гуавияре, където е съдействал при изпълнението на държавната програма за замяна на насаждения от кока със законни селскостопански култури. Предполага се, че той е в ръцете на бунтовниците на една от фракциите на групировката "Революционните въоръжени сили на Колумбия" (ФАРК), която не иска да се помири с властите.

Отвличането на персонала на ООН съвпадна с първото официално посещение в Колумбия на делегацията на Съвета за сигурност на световната организация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама