На исторически места в Париж посрещат резултатите от изботите Льо Пен и Макрон

08:10, 07 май 17 / Свят 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Претендентите за президентския пост във Франция ще посрещнат резултатите от изборите на исторически места, свързани с френските владетели от миналото: в ловния павилион на Наполеон III и на площада пред Лувъра, някога кралска резиденция, предаде БГНЕС.

Днес във Франция се произвежда вторият кръг от президентските избори. На балотажа участват лидерът на крайнодясната партия Национален фронт - Марин Льо Пен и на движението Напред Еманюел Макрон. На първия тур на 23 април Макрон получи 24,01% от гласовете, а Льо Пен – 21,3%.

Макрон избра Лувъра, след като парижките власти му отказаха да проведе митинг на Марсово поле пред Айфеловата кула. Площадът пред Лувъра е символичен, тъй като се намира по средата между площад Конкорд, където през 2007 г. празнува победата си Никола Саркози, и площада на Бастилията - мястото за празнуване на привържениците на социалиста Франсоа Оланд през 2012 година.

От своя страна, лидерът на "Национален фронт", независимо от резултатите от изборите, събира своите поддръжници в бившия ловен павилион на последния френски император Наполеон III, и се намира във Венсенския лес в югоизточната част на Париж.

На сайта на павилиона, където сега се организират танцови вечери, се отбелязва, че администрацията няма никакво отношение към идеите на партията на Льо Пен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама