Добрич се включва в шествието „Безсмъртният полк“

09:15, 07 май 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добрич ще се включи в шествието на "Безсмъртният полк" тази година, съобщават организаторите от Руски клуб „Березка“.

На 9 май граждани ще шестват с портрети на своите родственици, които са участвали във Втората световна война. Маршът ще започне от храм „Св. Георги” в 9,30 часа и ще продължи до паметник на загиналите добруджанци в заключителния етап на  Втората световна война, където ще се влее в общоградското поклонение по повод Деня на победата и Деня на Европа. В шествието ще се включат както организаторите от Руски клуб „Березка”, така и представители на Национално дружество „Русофили”, Българския антифашистки съюз, БСП, Съюз на офицерите и сержантите от резерва, Съюза на ветераните от войните.

Световната инициатива „Безсмъртният полк” се проведе за първи път през 2012 г. в руския град Томск. През 2013 акцията „Безсмъртен полк“ се провежда в 120 на брой градове и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света. През 2015 „Безсмъртният полк“ марширува в 36 държави. В Москва излизат половин милион души, начело с президента на Русия Владимир Путин.

В България движението започна през миналата година, когато на 9 май за първи път 11 български града се включиха. Така България стана част от световното движение, в което участват над 36 държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама