„Дунав“ отстъпи на ЦСКА в София

23:24, 07 май 17 / Спорт 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Футболистите на „Дунав“ отстъпиха на ЦСКА в мач от петия кръг на шампионския плейоф в първенството на Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Българска армия“ в София.

Домакините започнаха по-активно и на няколко пъти Станислав Антонов и отбраната пред него трябваше да се намесват, за да предотвратят попадение в русенската врата, след удари на Фернандо Каранга, Рубен Пинто и Арсенио Нунеш.

В 29 минута пък капитанът на „драконите“ Диян Димов се включи в атака и бе изведен отдясно от Мирослав Будинов, но не успя да продължи по най-добрия начин и резултатът остана непроменен.

През втората част играта продължи по подобен сценарий, но и дунавци започнаха да поглеждат по-често към противниковата врата. Бранимир Костадинов засече с глава след центриране в наказателното поле на ЦСКА, но Китанов спаси. Малко по-късно отново той стреля със задна ножица, но не намери целта.

Антонов след това спаси вратата си след опасни изстрели на Кевин Кубемба.

В 76-ата минута обаче той не успя да направи това, след като Каранга овладя центриране в наказателното поле и отбеляза за 1:0 за домакините.

„Драконите“ вложиха много усилия да върнат попадението, като в една ситуация Борислав Чорбаджийски спря с ръце нахлуващия в наказателното поле на „червените“ Юлиан Ненов, но главният рефер Драгомир Драганов, не намери достатъчно основания, за да отсъди дузпа. Малко преди това и столичният тим също имаше претенции за 11-метров наказателен удар след включване отдясно на Кевин Меркадо, но Драганов отново остави ситуацията без последствия.

Така се стигна до добавеното време, когато устремените в атака дунавци изпуснаха Рубен Пинто, който вкара за 2:0.

След този мач русенският тим продължава да заема петото място в класирането на Първа лига с актив от 45 точки – с 1 по-малко от четвъртия „Черно море“ и с 3 пред шестия „Локомотив“ Пловдив.

В следващата си среща „драконите“ посрещат шампиона „Лудогорец“ на 12 май, петък, от 17:30 ч. на Градския стадион в Русе.

Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Михаил Милчев, Петър Патев, Тейнур Марем, Диян Димов, Самир Аясс (83 мин. - Ивайло Раденцов), Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен (70 мин. - Юлиан Ненов), Васил Шопов (78 мин. - Ндуе Муйеци), Бранимир Костадинов, Мирослав Будинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама