Сливен се включва в шествието „Безсмъртният полк“

07:30, 09 май 17 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сливен е един от градовете, който тази година се включва в шествието на "Безсмъртният полк", съобщиха организаторите.
Ще участват ветерани от Втората световна война, както и  близки на загиналите, които ще шестват с портрети на свои близки.

Шествието стартира днес в 11.30 часа с поднасяне на венци и цветя на паметника на Съветската армия на Хамам баир. В 17 часа колоната тръгва от Братската могила в Градската градина до Военен клуб Сливен. Ще се проведе концерт, с участието на Военния духов оркестър, представители на Руската диаспора, балет „Барби”, детски танцов състав от XI СУ „Константин Константинов” Сливен и други.

Световната инициатива „Безсмъртният полк” се проведе за първи път през 2012 г. в руския град Томск. През 2013 акцията „Безсмъртен полк“ се провежда в 120 на брой градове и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света. През 2015 „Безсмъртният полк“ марширува в 36 държави. В Москва излизат половин милион души, начело с президента на Русия Владимир Путин.

В България движението започна през миналата година, когато на 9 май за първи път 11 български града се включиха. Така България стана част от световното движение, в което участват над 36 държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама