Седмица на отворените врати започва в ОУ „И.С.Тургенев” в Разград

07:00, 09 май 17 25 608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес до 12 май в ОУ „Иван Сергеевич Тургенев” в Разград ще се проведе Седмица на отворените врати. Инициативата е посветена на 9 май – Деня на Европа и на ученическото самоуправление, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

В рамките на Седмицата ще се проведат поредица от образователни, спортни и развлекателни мероприятия.

Проявите ще започнат с футболен празник под наслов „Шампионите от ПФК “Лудогорец“ заедно с нас в училище“. На децата ще гостуват изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев, старши треньорът Георги Дерменджиев и футболисти от отбора. В 14 часа във фоайето на училището ще бъде открит фенкът на „Лудогорец“,  ще има викторина на български и английски език, демонстрации на футболни умения и забавни игри с футболисти и ученици. За победителите ще бъдат осигурени награди.
На следващия ден в двора на училището ще се проведе зооден. Празникът ще започне в 14 часа и ще премине под мотото „Близо до животните”. Ще има изложба на домашни любимци, викторина, състезателни и забавни игри. Гост на учениците ще бъде Дора Радева от фондация „Четири лапи”.
11 май в ОУ“Ив.С.Тургенев“ ще е ден на граждански компетенции и инициативност. Надсловът на мероприятията ще е „Търсим отговори - учениците питат за бъдещето на Разград“. Въпросите под формата на блиц-контрол ще са към заместник-председателя на Общинския съвет - доктора по право Калоян Монев. Проявата ще се проведе в кабинет 304 от 14 часа.

В последния ден на Седмицата на отворените врати в училището ще се проведе Ден на професиите под надслов „Какъв да стана?“. Във фоайето на училището ще бъдат подредени щандове на професиите. На тях чрез интерактивни, симулативни и ролеви игри ще бъдат представени различни професии и бизнеса в региона. Проявата ще започне от 13 часа. Сред гостите на събитието ще са представители на професионалните и профилирани гимназии, различни професии и бизнеса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама